CIVIL ENGINEERING

Client

£500,000

Value

20 weeks

Duration

Whitehouse were appointed by Bombardier Derby on a design and build basis to relocate a large section of existing car park on the Litchurch Lane Depot in Derby.

This scheme was phase one of an overall depot expansion programme, therefore swift stage completion was critical in order for Bombardier to fulfil large overseas orders.

The new car park was extended into an abandoned private electricity substation located on the depot and works included partial demolition of foundations and structures.

A new drainage system incorporating Gatic channels was installed to alleviate ponding over the extensive, newly created hard standing area. New fencing was installed around a compound within the car park, alongside the excavation and rebuilding of an oil separator.

Whitehouse constructed all pedestrian walkways in and out of the car park and created a new entrance involving pedestrian barriers, tarmac walkways and all associated white lining. A new flood light system was also installed including concrete bases and all associated ducting.

Despite the sites busy location in close proximity to the extensive assembly sheds, which remained open for the duration of this scheme, all works were handed over with minimal disruption as a direct result of our continued liaison with Bombardier employees.

All works were completed on time and within budget to the complete satisfaction of Bombardier and, as a result of the quality of our work, Whitehouse have been awarded another contract to build a further car parking facility on the same depot.

Click here to view this case study as a PDF.

  • ūüĎ∑Construction works have commenced at #RollsRoyce https://t.co/GHhY0ORf2t3 days ago